Словаччина долучилася до будівництва водогону на Дніпропетровщині

Словаччина долучилася до будівництва водогону на Дніпропетровщині

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписало угоду про благодійну допомогу зі Словацьким Агентством з міжнародного співробітництва та розвитку (SAIDC), відповідно до якої уряд Словаччини надав 200 тис. євро на будівництво водогону у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства у Фейсбуці.

Зазначається, що гроші будуть витрачені на експериментальний проєкт будівництва магістрального водогону, який реалізується відповідно до постанови Кабміну №566 від 6 червня 2023 року.

"Проєкт спрямований на мінімізацію наслідків знищення Каховської ГЕС військами РФ, і це вперше в історії України, коли будуємо масштабний проєкт за такий короткий час. Загальну вартість проєкту зараз оцінюємо орієнтовно у 13,5 млрд грн і вперше отримали грошову допомогу від іноземних партнерів", - додають у відомстві.

Агентство відновлення запустило першу нитку водогону на ділянці Інгулець – Південне водосховище. Це забезпечило 25% потреби у питній воді для Кривого Рогу. Повністю завершити будівництво 145 кілометрового водогону планують у листопаді цього року.

Читайте також: У Марганці на Дніпропетровщині будують новий водогін

Як повідомляв Укрінформ, у межах будівництва магістрального водогону "Інгулець – Кряжеве", який дозволить забезпечити потреби Кривого Рогу у воді на чверть, вже виконано 40% робіт.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України будує водогін до населених пунктів, які постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Він сприятиме відновленню централізованого водопостачання та забезпечення якісною питною водою жителів Кривого Рогу, Мар’янського, Марганця, Нікополя, Покрова, Томаківки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-