єВідновлення: у Миколаєві 63 мешканці отримають компенсацію за пошкоджене житло

єВідновлення: у Миколаєві 63 мешканці отримають компенсацію за пошкоджене житло

Ексклюзив
Укрінформ
У Миколаєві 63 мешканці міста із понад 1300 тих, хто звернувся, отримали наразі підтвердження щодо компенсації за зруйноване або пошкоджене житло за програмою єВідновлення.

Про це в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, відповідаючи на запитання про те, як триває процес відновлення житла.

«Станом на 18 серпня подано 1322 заявки на електронну публічну послугу єВідновлення. З них по 109 прийнято рішення, зокрема 63 задоволено на близько 2,2 мільйона гривень. В інших випадках або відмовлено, або триває уточнення. Суми різні, найменша - 6 тисяч гривень, найбільша - майже 200 тисяч», - сказав Сєнкевич.

Читайте також: Олександр Сєнкевич, міський голова Миколаєва

За його словами, процес гальмується, бо законодавча база та сам реєстр пошкодженого та знищеного майна постійно змінюються, тому чимало питань потребують уточнень чи роз’яснень. Без відповідей на них комісія, яка реєструє пошкодження, не має можливості працювати швидше.

Очільник міста наголосив, що у Миколаєві ракетними обстрілами зруйновано або пошкоджено 1120 багатоквартирних та понад тисячу приватних житлових будинків. З них понад 30 багатоквартирних та близько 100 приватних відновленню не підлягають.

Водночас на запитання про те, що б він рекомендував жителям, які евакуювалися, але хочуть повернутися, Сєнкевич відповів, що кожен має вирішувати сам.

«Людина має зважити всі свої ризики, фінансові можливості і приймати відповідне рішення. Особисто для мене одним з найважливіших факторів є нормальне навчання для моїх дітей», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-