На Київщині відновили вже понад 12,5 тисячі об'єктів

На Київщині відновили вже понад 12,5 тисячі об'єктів

Фото
Укрінформ
У Київській області вже відновили понад 12,5 тисяч об'єктів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“На сьогодні в області вже відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 12,5 тисяч об’єктів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії”, - зазначив Кравченко.

Зокрема, вже відновили понад 11,1 тис. багатоквартирних та приватних будинків; 187 дитсадків та шкіл; 101 медзаклад; 68 адмінбудівель та ЦНАПів.

Голова КОВА поінформував, що наразі в області реалізовують низку програм із відбудови.

У рамках реалізації програми UNITED24 вже відновлюють 13 багатоквартирних пошкоджених будинків. Найближчим часом очікується старт робіт ще на 5 об'єктах. Відновлення житла в 4 громадах (Гостомельській, Дмитрівській, Бородянській, Ірпінській) дозволить повернути додому понад 4,5 тис. українців. Усі роботи планують закінчити наприкінці поточного року.

За рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в області загалом буде відновлено 38 об’єктів. Зокрема, 11 багатоквартирних будинків, де замовником є Держагентство відновлення, та 27 об’єктів (17 багатоквартирних житлових будинків у Бучі, Гостомелі, Василькові, Бузовій, Макарові й Ірпені та 10 садочків, шкіл, ліцеїв, спортшкіл), де замовник – КОВА. Проєкти реалізовуватимуть упродовж 2023-2024 років.

Навпроти ЖК «Ірпінські Липки» стартувало комплексне відновлення 61 приватного будинку, зруйнованого внаслідок російської агресії. Проєкт комплексної відбудови приватного житла в Ірпені передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку, ще 30 будуть побудовані з нуля. До своїх осель повернуться понад 300 мешканців цієї вулиці. Також капітально будуть відремонтовані Гостомельське шосе та вул. Багірова, облаштують сучасне освітлення вулиць.

У рамках проєкту відбудови 93 приватних будинків у 5 районах області нові оселі будуть збудовані в 15 громадах Київщини. Зокрема, Іванківській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Димерській. Будівництво стартувало вже майже на всіх об’єктах. Будинки відновлюватимуть на земельній ділянці власника зруйнованого житла за типовими проєктами.

Завдяки програмі «Нова оселя» уже передали ключі від нових квартир 31 родині з 9 громад, які втратили житло через бойові дії. Квартири для родин придбали за кошти з обласного бюджету. Житло цих сімей неможливо відновити шляхом поточного капітального ремонту чи реконструкції або ж це є економічно недоцільним. У планах – придбати ще 25-27 квартир.

Кравченко наголосив, що це лише деякі програми, які реалізовують у Київській області. Тривають також поточні ремонти багатьох об’єктів, активно реалізовується урядова програма єВідновлення.

Читайте також: Шмигаль і Федоров відвідали Ірпінь і Гостомель - перевірили відбудову

“Робимо все, щоб серед регіонів, які найбільше постраждали від рук окупантів, саме Київщина першою відновилася. І вкрай важливо, щоб усі процеси відбудови були прозорими та публічними”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, загалом на Київщині внаслідок російської військової агресії пошкоджено та зруйновано понад 27,4 тисячі об’єктів. Понад 24,5 тисячі – житло.

Фото: Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-