Усик пожертвував через UNITED24 понад 12 мільйонів на відбудову

Усик пожертвував через UNITED24 понад 12 мільйонів на відбудову

Укрінформ
Український боксер, чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик з грудня 2022 року пожертвував через платформу UNITED24 понад 12 мільйонів гривень, зокрема на відновлення будинку в Ірпені.

Про це у Фейсбуці повідомила координатор платформи UNITED24 Ярослава Гресь, передає Укрінформ.

За словами Гресь, Усик їй зателефонував і запропонував переказати суму, необхідну для закриття збору на будинок в Ірпені, який він патронує. Бракувало близько 2 млн грн.

"Збір закрито”, - написала Гресь.

Вона зауважила, що загалом з грудня 2022 року, від початку свого амбасадорства, Усик пожертвував понад 12 мільйонів гривень тільки через UNITED24.

“Дякуємо, чемпіоне!” - написала вона.

Читайте також: В Ірпені відновили набережну, пошкоджену обстрілами

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року Усик став одним із амбасадорів платформи UNITED24 за напрямом «Відбудова України».

Своїм першим проєктом він обрав відновлення будинку в Ірпені. На першому поверсі цього будинку розташований спортивний зал, де навчався тренер з боксу Олексій Джунківський. 

У грудні, під час блекаутів, Усик передав 50 000 доларів на закупівлю генераторів для українських лікарень і записав звернення з Києва разом із легендарним футболістом Андрієм Шевченком і астронавтом Скоттом Келлі, аби заохотити людей в усьому світі робити пожертви.

Читайте також: МОЗ придбав ще 40 «швидких» за кошти UNITED24

Офіційна андрейзингова платформа UNITED24 створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського, щоби об'єднати для допомоги Україні лідерів думок з усього світу. Серед амбасадорів UNITED24 актори та режисери, спортсмени та художники, науковці та письменники.

На цей час через UNITED24 зібрано понад 432 млн доларів.

Фото: Ярослава Гресь, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-