Для Харківщини погодили 38 проєктів відбудови на ₴540 мільйонів

Для Харківщини погодили 38 проєктів відбудови на ₴540 мільйонів

Укрінформ
Фонд ліквідації наслідків збройної агресії погодив 38 проєктів відбудови на Харківщині на загальну суму біля 540 млн грн.

Про це на брифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії в нас затверджено близько 540 млн. Це не остаточна цифра, бо фонд приймає від нас проєкти чергами. Зараз ми чекаємо кошти і приступимо вже до реалізації. По частині проєктів роботи вже ведуться, бо вони на умовах співфінансування”, - сказав Синєгубов.

Він зауважив, що пріоритетом поки залишається відбудова житлового фонду.

За інформацією Синєгубова, йдеться про перші 38 проєктів, 27 із них - це житлові будинки в Дергачах, Старому Салтові, Ізюмі, Чугуєві, Балаклії.

Начальник ОВА пояснив, що обиралися будівлі без глобальних руйнувань. У рамках відбудови в них створюватимуть укриття. Враховувалося і те, скільки жителів повернулися до своїх домівок.

Читайте також: На Київщині створюють каталог із відбудови області

Також із Фондом погоджено ремонт двох закладів освіти на майже 77 млн грн і сім проєктів відновлення медичних закладів - на близько 127 млн, зокрема у Харкові та Дергачах.

“Що у нас іще в планах. До цих проєктів ми ще додаємо 47 на загальну суму 995 мільйонів. Пріоритет знову ж таки житло. На ці наступні проєкти передбачається співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі майже 100 мільйонів”, - сказав Синєгубов.

Загалом ідеться про відновлення 70 багатоквартирних будинків.

Як повідомлялося, станом на березень 2023 року, на Харківщині внаслідок збройної агресії РФ було пошкоджено біля 4100 багатоквартирних будинків, майже 7400 - приватних, 819 шкіл, 282 медичних заклади.

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-