На Харківщині призначили компенсації за програмою єВідновлення для понад 800 жителів

На Харківщині призначили компенсації за програмою єВідновлення для понад 800 жителів

Укрінформ
На Харківщині компенсації за програмою єВідновлення нарахували для більше 800 жителів, чиє майно постраждало внаслідок військової агресії Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Нарощуємо темпи виплат компенсацій мешканцям Харківщини, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на сьогодні комісії, що працюють в громадах, ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти отримають мешканці з усіх семи районів Харківщини. Наразі найбільше компенсацій призначено у Харківському районі – на 26,7 млн грн. У м. Харків погоджено виплати на суму майже 11 млн грн.

“Загалом на Харківщині зареєстрували 10 609 заяв на компенсацію, їх обробка триває в посиленому режимі”, - зазначив начальник ОВА.

Раніше в інтерв’ю Укрінформу, Синєгубов заявив, що Харківщина є лідером зі збору та обробки даних, тобто за фіксацією руйнувань і зверненнями людей, однак комісії органів місцевого самоврядування поки не налагодили продуктивної роботи.

Читайте також: Шмигаль закликав місцеву владу оперативно розглядати заяви людей за програмою єВідновлення

Також він наголосив, що власники мають забезпечити комісії доступ до свого пошкодженого майна.

Як повідомлялося, першим ста жителям Харківської області призначили компенсації за програмою єВідновлення на початку липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-