Міжнародні партнери нададуть Україні $244 мільйони на розмінування

Міжнародні партнери нададуть Україні $244 мільйони на розмінування

Укрінформ
Наразі вже є домовленість з донорами про виділення Україні 244 млн доларів та спецтехніки на потреби гуманітарного розмінування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

"Наші донори, зокрема США, Євросоюз, Японія, Німеччина, Велика Британія, Норвегія, Швеція, Італія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Австрія, Швейцарія, Корея та Фонд Говарда Баффета сумарно виділять Україні понад 244 мільйони доларів на потреби гуманітарного розмінування", - зазначила Свириденко.

Читайте також: На розмінування України підуть десятки або навіть сотні років – WP

Вона нагадала, що до кінця року Україна має отримати обладнання від іноземних партнерів — це 10 вкрай необхідних машин для розмінування хорватської компанії DOK-ING, ще 10 машин від Global Clearance Solutions. Також очікуються майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин. А ще індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери, роботизовані системи для знешкодження боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні обстежили понад третину сільськогосподарських земель, визначених для пріоритетного розмінування. За даними ДСНС, з початку широкомасштабного військового вторгнення Росії на території України знешкоджено понад 411 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі більше 3 тис. авіаційних бомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-