Мінвідновлення спільно зі Світовим банком працюють над трьома проєктами відбудови

Мінвідновлення спільно зі Світовим банком працюють над трьома проєктами відбудови

Фото
Укрінформ
Міністерство відновлення спільно зі Світовим банком працює над відновлення критичної інфраструктури, втілення логістичних проєктів та відбудови житла.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінвідновлення у Фейсбуці, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков за результатами зустрічі з делегацією Світового банку на чолі з віцепрезидентом Банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонеллою Бассані.

«Підтримка Світового банку наразі є критично важливою для стійкості України в умовах війни. Наразі наш акцент — це відновлення критичної інфраструктури, втілення логістичних проєктів та відбудова житла. Серед перспективних напрямків співпраці – реалізація проєкту HOPE, який спрямований на відновлення пошкодженого житла. Розраховуємо, що вже в найближчому майбутньому зможемо укласти грантову угоду та дати старт практичній реалізації проєкту», - зазначив Кубраков.

Він наголосив, що міністерство та Світовий банк впроваджують три проєкти, які спрямовані на підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України, підтримку критичної інфраструктури, а також відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення.

Читайте також: Зеленський подякував Швеції за схвалення Стратегії відбудови України

Крім цього, наразі за фінансування Світового банку реалізується програма єВідновлення, яка передбачає надання грошової допомоги на дрібний ремонт пошкодженого житла.

Як повідомлялось, Україна у тісній співпраці з міжнародними партнерами реалізує 75% проєктів відновлення, які стосуються будівництва, логістики, а також енергозберігаючих технологій.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-