У Мінінфраструктури розповіли про механізм компенсації за знищене житло

У Мінінфраструктури розповіли про механізм компенсації за знищене житло

Укрінформ
Кабінет міністрів розпочинає програму відновлення знищеного внаслідок бойових дій житла.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

«Механізм – дуже схожий на «єВідновлення». Тобто, та сама «Дія», та сама заявка, ті самі (майже у всіх випадках) комісії. Просто трохи більше документів. Потрібно, все ж таки, підтвердити, що ця людина має стосунок до тієї нерухомості, про яку йдеться. Більш складні розрахунки, формули тощо», – зазначив Кубраков.

Першими зможуть отримати відшкодування люди, житло яких було знищене на підконтрольній території України.

Читайте також: Південна Корея запропонує Україні проєкти відбудови на $52 мільярди

«Ми дивимося так, щоб людина мала можливість придбати собі нерухомість на первинному або на вторинному ринку, інвестувати в якийсь об'єкт і чекати його або побудувати свій. Якщо, наприклад, у нього був будинок, люди хочуть замість знищеного будинку побудувати новий, то ми теж йому цю можливість дамо. Тобто, це так само, як «єВідновлення». Це цільові гроші, які можна буде витратити тільки на будівельні матеріали і на будівельні роботи», – повідомив віцепрем’єр.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-