FIT for Ukraine: на Рівненщині представлять інвестиційні можливості вітчизняного меблярства

FIT for Ukraine: на Рівненщині представлять інвестиційні можливості вітчизняного меблярства

Укрінформ
Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) 19 липня проведе інвестиційний форум “FIT for Ukraine: Меблевий кластер”.

Як повідомили в UkraineInvest, захід відбуватиметься в передмісті Рівного Бармаках офлайн, проте кожен охочий зможе долучитися до онлайн-трансляції, передає Укрінформ.

Як зазначається, Рівненщина - один із лідерів у галузі деревообробки та виробництва меблів в Україні. Відповідно до Стратегії розвитку регіону на період до 2027 року, деревообробну та меблеву промисловість визначено пріоритетним напрямом смартспеціалізації області.

Читайте також: Програмою «Власна справа» цьогоріч скористалися вже 2 800 українців

“Питома вага учасників меблевого кластера в структурі експорту продукції Рівненщини - 38,8% (меблі – 8,6%, вироби з деревини – 30,2%). Меблевий кластер охоплює такі галузі: деревообробну, меблеву, швейну, а також дизайн і логістику”, - йдеться у повідомленні.

В UkraineInvest нагадали, що 2019 року з ініціативи Рівненської ОДА та за підтримки Української асоціації меблевиків в області почали створювати меблевий кластер для забезпечення ефективного використання виробничого, ресурсного і трудового потенціалу.

Зараз питома вага області в загальному обсязі вітчизняного виробництва фанери становить 62%, деревостружкових плит – 43%, окремих видів меблів (дивани, що трансформуються в ліжка) – 72%.

Читайте також: Майже 90% українського бізнесу вдаються до схем оптимізації податків

Наявність сировини, первинно оброблених матеріалів, суттєва потреба України в меблевій продукції для відбудови та експортного потенціалу створює безпрецедентні перспективи для розвитку регіонального меблевого кластера, переконані в UkraineInvest.

“У регіон уже залучено низку відомих інвесторів, поміж яких Kronospan (Австрія), Hjort Knudsen (Данія), Morgan Furniture (США), а це – понад 400 млн євро прямих іноземних інвестицій тільки в меблеву галузь”, - звітують в Урядовому офісі із залучення та підтримки інвестицій.

У межах заходу представлять аналітичні матеріали про стан сектору в регіоні, інвестиційні можливості та державні стимули для втілення інвестиційних проєктів. Поміж ключових тем обговорення - інвестиційна політика, аналітика та перспективи розвитку регіону; розбудова меблевого кластера Рівненщини, а також досвід інвесторів, які працюють в області.

Як повідомлялося, FIT for Ukraine - серія галузевих аналітичних заходів для інвесторів, зацікавлених у відновленні України. Платформа просуває інвестиційні можливості для економічної трансформації. Цьогоріч UkraineInvest провів вже чотири інвестиційні форуми “FIT for Ukraine”. Їх присвятили виробництву будівельних матеріалів для повоєнної відбудови, відновленню та модернізації логістичної інфраструктури, перспективам розвитку агропереробки з високою доданою вартістю, а також інвестиційним інноваціям, фінансовим інструментам і страхуванню інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-