Закарпатські інженери та архітектори обстежили зруйновані об'єкти в Чорнобаївці

Закарпатські інженери та архітектори обстежили зруйновані об'єкти в Чорнобаївці

Фото
Укрінформ
Закарпатські інженери та архітектори обстежили зруйновані об'єкти в громадах на Херсонщині, які відбудовуватимуть в рамках державного проєкту "Пліч-о-пліч".

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

"Закарпатські фахівці оцінюють масштаби руйнувань на Херсонщині - у Чорнобаївці на Херсонщині працюють 6 інженерів та архітекторів із Закарпаття. Вони обстежують будівлі після підтоплень внаслідок підриву Каховської ГЕС. На допомогу їм найближчими днями поїдуть ще 12 фахівців", - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Він зазначив, що всі об’єкти слід оглянути, оцінити масштаби руйнувань, підготувати необхідну документацію.

Читайте також: Понад 5 тисяч постраждалих від підтоплення на Херсонщині звернулися за грошовою допомогою

"Щоб якомога швидше розпочати відновлення житлових будівель, нам потрібно розуміти, який обсяг робіт треба виконувати та яке потрібно фінансування», – прокоментував Білецький.

За тиждень фахівці обстежили 70 житлових домогосподарств і 8 об’єктів комунальної власності, склали акти первинного обстеження, чек-листи з оцінкою масштабів руйнувань. Наразі закарпатці лідирують за темпами проведення обстежень руйнацій за даною держпрограмою.

В ОВА переконані, що після поповнення лав фахівців роботи підуть ще швидше.

Як повідомлялося, Закарпаття відновлюватиме деокуповані Велику Олександрівку та Новопавлівку Бериславського району Херсонської області за програмою «Пліч-о-пліч».

“Пліч-о-пліч” - проєкт відновлення на рівні громада - громаді або регіон - регіону. Основний стейкхолдер відбудови в Україні - Міністерство відновлення та профільне Агентство відновлення.

“Пліч-о-пліч” – підпроєкт ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.

Фото: Закарпатська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-