Агентство відновлення планує цьогоріч відбудувати близько 40 мостів

Агентство відновлення планує цьогоріч відбудувати близько 40 мостів

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у 2023 році планує капітально відновити близько 40 мостів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Агентство відновлення.

«В Україні зруйновано 346 штучних споруд, на державних дорогах – 157. Біля 85 зруйнованих мостів агентство забезпечило проїзд, побудувавши тимчасові переправи. Лише за минулий рік відремонтовано 41 споруду, в тому числі й ті мости, що були зруйновані в ході бойових дій. Цього року капітально відновити планується ще близько 40 мостів. В межах експлуатаційного утримання по всій країні ремонтується 139 штучних споруд», - йдеться в повідомленні.

Загалом в Україні налічується понад 16 тисяч мостів. Мости на місцевих дорогах – відповідальність місцевої влади – їх більш як 10 тисяч. Мости на державних дорогах – зона відповідальності Агентства відновлення – їх 5 996, з них на підконтрольній території – 5 491.

Як повідомлялось, уряд утворив комісію, яка перевірить стан усіх мостів в Україні. До її складу увійдуть представники Міністерства відновлення, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Агентства відновлення, Укртрансбезпеки, Державної інспекції архітектури та містобудування, Державної служби з надзвичайних ситуацій, обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Читайте також: Кубраков очолив комісію, яка перевірятиме стан мостів – Шмигаль

Комісія проведе аналіз первинної технічної та експлуатаційної документації, обстежить мости на визначення міцності матеріалів та елементів, а також визначить реальні розрахунки навантажень. Для прийняття рішень щодо подальших кроків відновлення споруд, всі результати обстежень будуть занесені в єдину інформаційну аналітично-експертну систему АЕСУМ, яка містить повну інформацію щодо технічних показників та стану мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-