У Держенергоефективності розповіли про очікування від конференції в Лондоні

У Держенергоефективності розповіли про очікування від конференції в Лондоні

Укрінформ
Україна повинна повернутися з Конференції з питань відновлення України в Лондоні з напрацьованими практичними заходами щодо впровадження енергоефективності, а також розумінням їх джерел фінансування.

Про це заявила голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганна Замазєєва під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«На сьогоднішній день енергетичний фронт та підготовка до наступного зимового періоду залишаються в пріоритеті. Відповідно всі країни готові долучитися до цього, тому будемо дивитися, як насправді реагують представники іноземних країни на цих сесіях на наші пропозиції і подивимося, з чим ми повернемося з цієї конференції. Я сподіваюся, що з великою кількістю вже напрацьованих контактів і практичних заходів, а також розумінням кількості виділених фінансів на відбудову нашої країни в різних напрямках», - сказала Замазєєва.

Читайте також: Лондонська конференція відкриє перспективу швидкого відновлення для Українипосол Ченцов

За її словами, питання енергонезалежності залишається особливо важливими в першу чергу для України, а також і для інших країн, які були, чи перебувають в залежності від російського газу. Україна повинна назавжди відмовитися від російського газу, тому сьогодні і йде мова про альтернативні види палива та синтетичні гази.

«Україна стане стратегічним партнером Європи по поставці і виробленню в майбутнього синтетичних газів. Аля для цього ми повинні попрацювати над нашим законодавством. Сподіваюсь, і питання експорту біометану в нашій країні більш активно буде просуватися. Зокрема, на цій конференції ми вже обговорюємо подальші кроки щодо визнання гарантії походження біометану в Євросоюзі», - додала очільниця Держенергоефективності.

Як повідомлялося, на Міжнародній конференції URC23 (Ukraine Reform Conference), яка 21-22 червня проходить у Лондоні, Україна представить оцінки потреб та першочергові плани повоєнного відновлення і стратегії довгострокового рефомування й модернізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-