Франція виділить Україні додаткові €40 мільйонів на відбудову

Франція виділить Україні додаткові €40 мільйонів на відбудову

Укрінформ
Франція виділить Україні додатково 40 млн євро фінансової допомоги на 2023 рік.

Про це міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна сказала у Лондоні під час виступу на міжнародній конференції з відбудови України, передає кореспондент Укрінформу.

«Я рада повідомити, що моє міністерство виділить додатково 40 млн євро у вигляді благодійної допомоги для України в 2023 році. Ці кошти мають бути використані насамперед на екстрену реконструкцію критично важливої інфраструктури, медичне обладнання та, за потреби, необхідну підготовку до наступної зими», – сказала вона.

За словами Колонни, Франція готує багаторічний пакет цивільної допомоги Україні, який включатиме гуманітарну, економічну та фінансову підтримку.

Читайте також: Макрон оголосив, що Україна вже отримала протиракетний комплекс SAMP/T

«Хочу додати, що допомога буде переважно у вигляді грантів, щоб уникнути додаткового тиску на державні фінанси України», – сказала вона.

Міністр також зазначила, що буде час коли війна закінчиться, і Україна буде сильною, суверенною, об'єднаною та демократичною країною.

Читайте також: Латвія передає Україні весь свій флот вертольотів – прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня відбувається міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-