Громадські організації закликали владу забезпечити інклюзивну відбудову країни

Громадські організації закликали владу забезпечити інклюзивну відбудову країни

Укрінформ
Представники громадських організацій звернулися із заявою до центральних та місцевих органів влади, а також представників місцевого самоврядування із проханням забезпечити інклюзивну відбудову держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє громадська спілка “Ліга Сильних”

Як зазначила виконавча директорка “Ліги Сильних” Дар’я Сидоренко, відповідний документ був підписаний у Києві під час заходу “Обʼєднуємося для інклюзивної відбудови України”. 

“Із початком повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю почала різко збільшуватись, а проблеми, котрі існували і до вторгнення, стали ще більш актуальними та явними. Представники 10 громадських організацій підписали заяву, яка має на меті привернути увагу влади до питань інклюзивної відбудови країни”, - підкреслила Сидоренко.

За її словами, “одна із ключових вимог – уникати фінансування будівництва або реконструкції будівель, публічних просторів, вулиць, які не відповідають принципам універсального дизайну та вимогам ДБН В.2.2-40:2018 “Інклюзивність будівель і споруд”.

Відповідну заяву буде надіслано Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України, усім обласним цивільним/військовим адміністраціям, а також органам місцевого самоврядування.

Читайте також: Представників громад навчать основ сталої та інклюзивної реконструкції - Агентство відновлення

Крім того, заяву буде направлено Міжвідомчій робочій групі з розгляду узагальнених пропозицій заявників та підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

“Закликаю колег з інших громадських організацій долучитися до підписання заяви. Це можна зробити на нашому сайті. Адже питання інклюзивної відбудови країни – це шанс для кожного з нас та суспільства в цілому. Доступність має бути для кожного і в кожній сфері життя”, – наголосила Сидоренко.

Як повідомляв Укрінформ, створення безбар'єрного середовища – один із головних принципів масштабної відбудови. Вже зараз Міністерство відновлення працює над створенням нових будівельних норм та впроваджує контроль за їхнім виконанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-