Уряд передбачив у бюджеті $3,3 мільярда на першочергове відновлення

Уряд передбачив у бюджеті $3,3 мільярда на першочергове відновлення

Укрінформ
Уряд України передбачив у державному бюджеті на 2023 рік частину коштів на першочергове відновлення у розмірі 3,3 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Потреби у фінансуванні першочергового відновлення України на 2023 рік становлять 14,1 млрд доларів США для 5 ключових сфер, що безпосередньо впливають на добробут людей та стимулюють економіку України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, це енергетичний сектор з потребами в розмірі 3,3 млрд доларів США, гуманітарне розмінування з потребами в сумі 400 млн доларів США, відновлення зруйнованого та пошкодженого житла – 1,9 млрд доларів США. Потреби на відновлення критичної та соціальної інфраструктури становлять 5,8 млрд доларів США, а також 2,8 млрд доларів США необхідно для підтримки приватного сектору.

“Уряд України передбачив у державному бюджеті на 2023 рік частину коштів на першочергове відновлення у розмірі 3,3 млрд доларів США. Наші міжнародні партнери надали гарантії на близько 4,3 млрд доларів США. Водночас, незабезпечені першочергові потреби у відновленні цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів США. Отже, вчасне залучення цих коштів має вирішальне значення для створення належних умов проживання людей, повернення мігрантів та сприяння економічному зростанню України”, - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також: Мешканців громад слід максимально залучати до процесу відновлення – експерт

Він також поінформував, що уряди України та Великої Британії наразі тісно співпрацюють над організацією конференції з відновлення України, що відбудеться наприкінці червня в Лондоні.

“Ми плануємо презентувати проекти з відновлення, а також обговорити механізми страхування від військових ризиків. Впевнений, що ця конференція консолідує міжнародних партнерів та донорів і сприятиме їх залученню до відновлення України”, - підкреслив Марченко.

Читайте також: Відновлена інфраструктура в Україні вже до 2024 року має стати безбар'єрною - Кубраков

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Світовий банк обговорили існуючі проєкти та процес підготовки нових системних проєктів відбудови, згідно з визначеними пріоритетами звіту RDNA2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-