Вінниччина співпрацюватиме із Швейцарсько-українським проєктом UCORD

Вінниччина співпрацюватиме із Швейцарсько-українським проєктом UCORD

Укрінформ
Керівники Вінниччини 16 травня підписали Меморандум про взаєморозуміння із Швейцарсько-українським проєктом UCORD, який надаватиме підтримку у відновленні громад та області в цілому.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«16 травня відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, Агенцією регіонального розвитку (АРР) Вінницької області, Вінницькою обласною радою і Вінницькою обласною військовою адміністрацією. У межах взятих на себе зобов'язань сторони співпрацюватимуть з метою налагодження тісної взаємодії та консолідації зусиль, спрямованих на відновлення та розвиток Вінницької області», - повідомили в ОВА.

Меморандумом передбачається посилення інституційної спроможності Агенції регіонального розвитку Вінницької області задля активізації її ролі у відновленні громад та області в цілому, у плануванні проєктів місцевого і регіонального розвитку. АРР виступатиме своєрідним майданчиком для соціальної згуртованості й діалогу між громадянами, бізнесом та органами влади, зокрема, щодо розробки політик у сферах водопостачання, водовідведення й управління відходами, культури та креативних індустрій.

Агенція регіонального розвитку Вінницької області розпочала діяльність у 2016 року та має досвід втілення ряду проєктів спільно з територіальними громадами та громадськими організаціями. Агенція буде допомагати владі області та громадам у процесі відновлення шляхом збору та надання актуальної інформації для ухвалення ефективних управлінських рішень, експертної підтримки у питаннях розроблення стратегічних документів та програм із залученням жителів громад, залучення ресурсів для реалізації актуальних проєктів, сприяти розвитку бізнес середовища Вінницької області.

Співпраця з проєктом UCORD базуватиметься на передовій міжнародній практиці, адже будуть залучені міжнародні експерти-практики.

Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 року, втілюється за підтримки NIRAS Sweden AB. Перша фаза проєкту триватиме до 2026 р.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що, у свою чергу, покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: «Регіональний розвиток», «Розвиток потенціалу та екологічних послуг» і «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

У своєму підході проєкт UCORD акцентує увагу на якісних змінах на регіональному рівні, які можуть бути досягнуті через підсилення інституційної спроможності агенцій регіонального розвитку за прикладом успішного функціонування відповідних європейських АРР.

Читайте також: Японія хоче запропонувати Україні нові технології для післявоєнного відновлення

У результаті тривалого та ретельного відбору серед АРР України, Агенція регіонального розвитку Вінницької області стала однією із чотирьох переможців разом із АРР Сумської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-