Держагентство відновлення трансформувало Служби автодоріг в областях

Держагентство відновлення трансформувало Служби автодоріг в областях

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України трансформувало Служби автомобільних доріг в областях у Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

"Служби автомобільних доріг в областях трансформовано в Служби відновлення та розвитку інфраструктури. Вони відповідатимуть за реалізацію проєктів відбудови, профінансованих за кошти державного бюджету або міжнародної донорської допомоги на обласному рівні", - йдеться в повідомленні.

У зону відповідальності Служб відновлення та розвитку інфраструктури входять: транспортна інфраструктура, будівництво і реконструкція житлових об’єктів, об’єктів соціальної сфери, громадського призначення, ЖКГ, енергетичної інфраструктури, захисних споруд тощо.

Зазначається, що нині служби відновлення вже працюють над збором та аналізом інформації про спричинені руйнування та потреби у відновленні в кожній окремо взятій області. Також вони продовжують забезпечувати логістику на деокупованих територіях: розчищення доріг від наслідків бойових дій, зведення тимчасових переправ та капітальну відбудову мостів.

Вони є структурними підрозділами Агентства відновлення та забезпечують експертизу, нагляд, прозорі та ефективні процедури закупівель в межах проєктів у регіонах. Крім цього, як йдеться в повідомленні, “24 Служби є головними помічниками органів місцевого самоврядування і допомагатимуть їм готувати проєкти відновлення та післявоєнної відбудови”.

Читайте також: Мінвідновлення працює над запровадженням прозорих умов для ефективної відбудови

Обласні підрозділи Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури керуються процедурами, принципами та підходами, які затверджує Агентство. Зокрема, в кожній Службі створюються Антикорупційні офіси для впровадження найкращих антикорупційних практик та внутрішнього контролю за їх дотриманням.

Як повідомлялось, 24 березня уряд погодив передачу об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-