Mariupol Reborn: у Варшаві презентували проєкт відродження міста

Mariupol Reborn: у Варшаві презентували проєкт відродження міста

Фото
Укрінформ
У Варшаві презентували проєкт відродження Маріуполя після деокупації Mariupol Reborn.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ. 

«У Варшаві презентували проєкт відродження Маріуполя після деокупації. Заступник міського голови Сергій Орлов презентував план відновлення міста Mariupol Reborn в рамках Марафону громад у Варшаві на міжнародній виставці-форумі ReBuild Ukraine», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів. Зазнали пошкоджень 90% будівель та інфраструктури міста. 

Згідно з повідомленням, команда мера Маріуполя Вадима Бойченка нині спільно з міжнародними експертами розробляє План швидких дій для відновлення Маріуполя. 

«Ми розробляємо перші практичні кроки, які необхідно зробити для відновлення життя у деокупованому місті. Крім того, спільно з урбаністами, архітекторами, міжнародними експертами працюємо над загальним планом відбудови Маріуполя», - заявив заступник мера Орлов на презентації проєкту.

Він висловив впевненість, що форум у Варшаві стане своєрідним муніципальним Рамштайном, який допоможе громадам знайти партнерів та ресурси для відновлення.

Читайте також: У Гарвардському університеті в США обговорили відбудову України та світу

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки у місті, щоб приховати сліди своїх злочинів. 

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-