Уряд затвердив порядок використання коштів гуманітарного рахунку, відкритого у Нацбанку

Уряд затвердив порядок використання коштів гуманітарного рахунку, відкритого у Нацбанку

Укрінформ
Кабінет Міністрів визначив напрями використання коштів гуманітарного рахунку, відкритого Мінсоцполітики у Нацбанку.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Рахунок Міністерства соціальної політики був відкритий у Національному банку України з метою акумуляції допомоги на відновлення України. Він використовуватиметься для зарахування благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів та дарунків від фізичних та юридичних осіб як з України, так і з-за кордону», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Мінсоцополітики спрямовуватиме отримані на рахунок кошти на забезпечення дітей, громадян, учасників бойових дій, які постраждали внаслідок військової агресії рф, допоміжними засобами реабілітації.

Читайте також: Нацбанк з початку війни перерахував на потреби оборони ₴23 мільярди

Крім того, з метою розвитку сімейних форм виховання зібрані благодійні кошти спрямовуватимуть на забезпечення житлом прийомних сімей, сімей патронатних вихователів та дитячих будинків сімейного типу.

Також передбачено надання за рахунок цих коштів низки видів соціальних послуг: догляд за особами похилого віку і дорослими з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб у спеціалізованих будинках, підтримане проживання для осіб з інвалідністю, в тому числі з психічними розладами, тимчасовий оплачуваний відпочинок для осіб, які забезпечують соціальний догляд тощо.

Дозволено використання коштів з гуманітарного рахунку і на здійснення компенсацій видатків для комунальних установ на основну, додаткову заробітну плату та інші заохочувальні виплати фахівцям із соціальної роботи.

Читайте також: Пенсії у березні будуть проіндексовані - Мінсоцполітики

Як повідомлялося, станом на 1 лютого 2023 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 72,5 млн грн. Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, вже перерахувало з цього рахунку понад 845 млн грн для надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-