Зусиллями ОВА створили 5,8 тисячі «пунктів незламності», бізнесу – 5,6 тисячі

Зусиллями ОВА створили 5,8 тисячі «пунктів незламності», бізнесу – 5,6 тисячі

Укрінформ
Обласні військові адміністрації спільно з місцевою владою та ДСНС створили більше 5800 «пунктів незламності», ще 5600 пропозицій подав відповідальний бізнес.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Станом на зараз обласні військові адміністрації спільно з місцевою владою та ДСНС облаштували понад 5800 пунктів. Відповідальний бізнес надав понад 5600 пропозицій, щодо облаштування власними силами пунктів незламності», - зазначив він.

Водночас Тимошенко проінформував, що ситуація з енергозабезпеченням залишається складною.

За його словами, нині споживання електроенергії в Україні підвищилось через низьку температуру, а також зросло споживання промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня.

Заступник керівника ОП пояснив, що внаслідок цього зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічні години.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії. Тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення», - підкреслив Тимошенко.

Читайте також: На «Даринку» влаштували «Містечко незламності»

Як повідомлялося, за даними Укренерго, споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 січня підвищилось через низьку температуру та затрати промисловості, що призвело до зростання дефіциту потужності.

Енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак російських загарбників. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Масовані атаки росії на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-