Фінський депутат замовив через український сервіс напис на снаряді проти російської армії

Фінський депутат замовив через український сервіс напис на снаряді проти російської армії

Укрінформ
Голова парламентської комісії із закордонних справ Юссі Халла-ахо замовив через український сервіс SignMyRocket напис на артилерійському снаряді.

Як повідомляв Укрінформ, про це передає Yle.

Ідеться про сервіс, який дозволяє за донат наносити на снаряди будь-який напис. Ці снаряди ЗСУ використовує проти російської армії. Сервіс обіцяє надіслати замовнику світлину з написом на згадку.

Халла-ахо сам повідомив про покупку на своїй сторінці у Фейсбуці. Пост став своєрідною відповіддю політика на дискусію, яка розгорнулася в газеті Helsingin Sanomat, наскільки далеко може зайти демонізація ворога.

"Якщо в ситуації, що склалася, вбивство російських солдатів - правильно і необхідно, також все, що сприяє цьому, є правильним і необхідним", - заявив Халла-ахо.

За сервісом SignMyRocket стоять волонтери, серед яких ветерани та їхні родини. Вони ведуть свою діяльність з 2014 року. На сайті SignMyRocket повідомляється, що таким чином волонтери збирають кошти на допомогу ЗСУ.

Представник волонтерів Антон Соколенко повідомив Yle, що найбільше донатів поки що зробили громадяни США. Фіни на другому місці.

За словами Соколенка, замовлень на написи з Фінляндії надійшло 600-700, і загалом за них було отримано 140 000 євро.

Як повідомляє волонтерська організація, їм вдалося зібрати близько 1 млн євро загалом. Написи замовили через сервіс близько 4000 осіб.

За словами Соколенка, на зібрані донати для ЗСУ було куплено автомобілі, дрони, шини, генератори і тепле екіпірування.

Читайте також: Фінляндія передала Україні 10 броньованих контейнерів-укриттів для саперів

Мінімальний донат за послання на снаряді – 200 доларів. Наліпка на борту винищувача коштуватиме вже 20 000 доларів.

Як повідомляв Укрінформ, Генштаб ЗСУ заявив, що Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 січня 2023 року ліквідували близько 111 760 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 590.

Фото: SignMyRocket.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-