Люди зі всього світу зібрали майже ₴250 мільйонів на морські дрони – United24

Люди зі всього світу зібрали майже ₴250 мільйонів на морські дрони – United24

Укрінформ
Люди з усього світу задонатили через платформу United24 понад 250 млн гривень на перший у світі флот морських дронів.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі United24.

«Збір коштів на 100 унікальних українських безпілотників проходить через United24. За першу добу люди задонатили 120 млн грн на 12 морських дронів. Зараз вже зібрали більше 250 млн грн. Є різні суми пожертв - від 10 дол. та 10 грн від звичайних людей до десятків тисяч доларів від бізнесу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до збору вже долучилися: литовський телеведучий та журналіст Андрюс Тапінас і народ Литви – вони зібрали 250 тис. дол. на один безпілотник і понад 180 тис. дол. - на другий.

Приєдналися й IT-компанії: Netpeak Group, Genesis, Amo, Universe та SocialTech. Збір підтримали також Нова Пошта (надала 1 млн грн), Володимиро-Волинська птахофабрика, Акордбанк, VARUS, Делві, креативні агенції IamIDEA та Bickerstaff284.

Збір на флот морських дронів підтримала і спільнота NAFO, а також активіст Сергій Стерненко – вони ініціювали власні збори. Крім цього, волонтер Ігор Лаченков разом з українцями вже зібрав більше 40 млн грн на безпілотники.

Ще на 6 безпілотників вдалось зібрати завдяки продажу останнього накладу браслетів «Азовсталь. Символ незламності», виготовлених з останньої довоєнної партії металу заводу «Азовсталь», де героїчно тримали оборону захисники й захисниці Маріуполя.

«Морський дрон – це унікальна та засекречена українська розробка. Їх головна задача – захистити акваторії українських морів та мирні міста від крилатих ракет, які російські війська запускають з кораблів. Флот також допоможе розблокувати коридор для цивільних кораблів, які везуть зерно для всього світу», - додали в United24.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 листопада оголосив про створення першого у світі флоту зі 100 морських дронів, збір пожертв відбувається через фандрейзингову платформу United24.

Читайте також: Жителі Литви зібрали $250 тисяч на морський дрон для України - Федоров

Один апарат коштує 10 млн грн. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Також у комплекті – наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і «декілька особливих сюрпризів для наших ворогів».

Після оголошення збору росія значно зменшила активність своїх кораблів у Чорному морі. У тому числі тих, які є носіями крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-