Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових - перша група вирушить у листопаді

Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових - перша група вирушить у листопаді

Укрінформ
Перша група українських військовослужбовців вирушить до Нідерландів на початку наступного місяця для участі у програмі реабілітації.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«Нам пощастило в Нідерландах і, власне, в Західній Європі, що ми не зазнали війни такого типу, яку ми бачимо в Україні сьогодні», - сказала пані Оллонгрен

Водночас вона зауважила, що кожна війна дає уроки, які варто вивчити. А досвід Збройних сил України в боротьбі з російськими окупантами є корисним для нідерландської армії.

Читайте також: У Нідерландах відбулися акції подяки захисникам України

«Ми прискіпливо стежимо за розвитком подій, тактикою та використанням матеріальних засобів і намагаємося включити те, що бачимо у навчальні власні тренування. Таким чином бойовий досвід ЗСУ може сприяти нашим адаптаційним і військовим можливостям», - зазначила міністр оборони Нідерландів.

Водночас вона додала, що у Нідерландах діє програма реабілітації українських військових, і на початку наступного місяця перша група українських військовослужбовців вирушить на реабілітацію. Наступного року Нідерланди також планують надавати допомогу пораненим українським військовим.

Читайте також: Україні знадобиться допомога у медичній сфері через велику кількість поранених – Президент

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди приєдналися до ініціативи INTERFLEX - тренування українських військових у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-