Болгарія передасть медичні набори для 35 тисяч українських військових

Болгарія передасть медичні набори для 35 тисяч українських військових

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Болгарії Теодора Генчовська заявила, що болгарський уряд узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Генчовська зустрілася з послами Королівства Данія та України у Болгарії Єсом Нільсеном і Віталієм Москаленком. У переговорах також взяв участь директор Управління оборонної політики та планування Болгарії, бригадний генерал Радостін Ілієв.

Головною темою зустрічі стало посилення підтримки України в контексті конференції, яка відбулася 11 серпня в Копенгагені.

Генчовська поінформувала послів про рішення Народних зборів Болгарії від 4 травняпро надання гуманітарної та військово-технічної допомоги Україні.

Генчовська під час зустрічі з Москаленком повідомила, що болгарський уряд узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Вона підкреслила, що Болгарія проводить підготовку українських військовослужбовців у військових навчальних закладах, і додала, що аналізуються можливості розширення співпраці у сфері військової підготовки та навчання.

Також Генчовська запевнила українського і данського послів, що підтримка Болгарією українського народу триватиме.

Читайте також: Литва ремонтуватиме пошкоджені в Україні гаубиці

Як повідомляв Укрінформ, під час Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України, яка проходила у Копенгагені 11 серпня, було зібрано понад 1,5 млрд євро для військової допомоги Україні.

Фото: Фейсбук Генштабу ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-