Японія передала Україні чергову партію медичного обладнання для потреб ЗСУ

Японія передала Україні чергову партію медичного обладнання для потреб ЗСУ

Відео
Укрінформ
Уряд Японії у рамках проєкту «Гуманітарна медична допомога Україні» передав медичне обладнання для потреб лікувальних закладів ЗСУ.

Про це повідомило Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Зокрема, військово-медичні клінічні центри з різних регіонів України отримали мобільні рентгенографічні і флюороскопічні рентгенівські, електрохірургічні лапароскопічні та електрохірургічні ендоскопічні системи провідних виробників.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр подякувала послу Японії в Україні Кунінорі Мацуда та керівникові Офісу Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні Джанні Вольпіну за підтримку України та допомогу.

"На жаль, в Україні тривають бойові дії. Ворог намагається ослабити й впливати на медичну допомогу нашим воїнам. Ми усвідомлюємо цю небезпеку. Військові медики виконують свої завдання. В нас є приклади унікальних операцій. Однак характер поранень, з якими зіткнулися наші лікарі, здебільшого від артилерійських обстрілів, потребує великих зусиль для порятунку воїнів. Україна вдячна Японії за підтримку і допомогу", – зазначила Маляр.

Читайте також: Франція відправила в Україну медобладнання для екстреної допомоги

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні наголосив, що "позиція Японії – дуже чітка".

"Ми засуджуємо дії росії. рф порушує міжнародне право й має за свою жорстокість відповісти. Японія працює в декількох напрямках: по-перше, це санкції для рф, а по-друге, підтримка України в гуманітарній і військові сфері та допомога біженцям. Радий передати медичне обладнання військовим медикам. Ми хочемо почути нові ваші запити. Японія стоїть поруч з Україною!" – зауважив посол.

Під час онлайн-зустрічі Вольпін розповів про співпрацю Офісу з Україною упродовж останніх шести років. За його словами, завдяки переданому обладнанню близько 27 тис. пацієнтів отримають медичну допомогу, а 1 500 медичних спеціалістів зможуть працювати на більш професійному обладнанні. Він запевнив у подальшій партнерській співпраці.

Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) було створене у 1995 році резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, з метою надання послуг у сфері закупівельної діяльності, будівництва та виконання проєктів. У відповідь на запит уряду України ЮНОПС у 2017 році відкрило свій офіс у нашій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-