Папа Римський закликав не припиняти молитися за мир в Україні

Папа Римський закликав не припиняти молитися за мир в Україні

Укрінформ
Під час недільної зустрічі з прочанами Папа Римський Франциск знову згадав тих, хто страждає від війни в Україні, закликавши не припиняти молитву за мир.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Vatican News.

«У моєму серці не згасає думка про населення України, що страждає від війни. Нехай же час, який минає, не охолодить наш біль та наше занепокоєння цими багатостраждальними людьми. Будь ласка, не звикаймо до цієї трагічної дійсності, зберігаймо її у своєму серці. Молімося і змагаймося за мир», – звернувся Папа Франциск із таким закликом до паломників, які опівдні зібралися на молитву «Ангел Господній» у Ватикані.

Таким чином понтифік знову скерував думку свою та церковної спільноти до страждань українського народу, висловлюючи побажання, щоб затягування війни не спричинило згасання солідарності, пише видання.

Згідно зі звичаєм, Папа Франциск напередодні привітав телефонним дзвінком учасників молодіжної прощі з Мачерати до Лорето, закликаючи їх молитися про благодать миру. «Просіть у Богородиці благодаті миру, вчімося жити в мирі, просіть, аби закінчилася ця війна, щоб український народ більше не страждав. Єднаюся з вами з таким побажанням і таким проханням до Богородиці. І помоліться, будь ласка, також і за мене», – попросив він.

Читайте також: Папа Римський: Я хотів би в Україну, але треба почекати слушного моменту

«У Бога все можливе» – під таким гаслом відбувалося 44-те молодіжне щорічне нічне паломництво, яке на світанку 12 червня завершилося в санктуарії Божого дому. Згідно зі звичаєм, перед тим, як паломники вирушили у приблизно 30-кілометрову прощу, відбулася телефонна розмова зі Святішим отцем.

Читайте також: Ватикан готовий допомагати переговорам України і рф у випадку запрошення з обох сторін

Як повідомляв Укрінформ, раніше Папа Римський Франциск під час зустрічі з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Лаєн у Ватикані обговорили спільні зусилля, спрямовані на те, щоби покласти край війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-