Українці зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони

Українці зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони

Укрінформ
Національний банк України та Банк Швеції 9 червня 2022 року уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Швеції, здійснювати обмін готівкової української гривні на шведські крони.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку, передає Укрінформ.

"Орієнтовно з 15 червня 2022 року повнолітні громадяни України, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Швеції, зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони у відділеннях найбільшої біржової компанії в Швеції Forex, що має 53 філії по всій країні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цим механізмом можливо буде обміняти на шведські крони в межах 10 тис. грн. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуть). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до шведської крони, який визначатиме НБУ. Інформація про встановлений курс оновлюватиметься щопонеділка та оприлюднюватиметься на офіційному вебсайті Банку Швеції.

"Підписання цієї угоди є черговим важливим кроком у межах нашої плідної співпраці з Банком Швеції. Щиро вдячний шведським колегам за допомогу та сприяння в цьому надважливому питанні для українців, які через війну вимушено перебувають за кордоном", – наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Читайте також: Підвищення облікової ставки: Нацбанк не очікує негативного впливу на кредитування

Як повідомлялось, із початку війни Національний банк України вже уклав угоди про обмін готівкової гривні з Національним банком Польщі, Федеральним банком та Міністерством фінансів Німеччини, Національним банком Бельгії та Банком Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-