Естонська делегація відвідала зруйновані в окупації території Житомирщини і Київщини

Естонська делегація відвідала зруйновані в окупації території Житомирщини і Київщини

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур разом з делегацією естонських політиків відвідали Малин Житомирської області, Бучу та Ірпінь Київської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна справа - бачити фотографії та читати новини в ЗМІ, а зовсім інша - приїхати і на власні очі побачити те, що відбулося. Якщо говорити про мої враження, звісно, у мене не вистачає слів, щоб висловити все, що відчуваю", - сказав перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур.

Перший віцеспікер ВР разом з естонською делегацією відвідали Київщину / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Він запевнив, що Естонія допомагатиме Україні відбудувати зруйновані об‘єкти інфраструктури.

"Я хочу, щоб ми разом – Естонія, Україна та інші країни – пам‘ятали про те, що відбулося, але працювали над майбутнім. Цією відбудовою ми прагнемо дати Україні надію на те, що її партнери будуть поруч не тільки вчора та сьогодні, а й надалі", – підкреслив Певкур.

Своєю чергою, перший заступник Голови Верховної Ради подякував естонській делегації за візит та підтримку держави.

На Житомирщині політики ознайомилися з постраждалими внаслідок російських атак об‘єктами інфраструктури. Зокрема, оглянули картонно-паперову фабрику, церкву Покрови Пресвятої Богородиці, Малинську дитячу школу мистецтв та пожежно-рятувальну частину.

Робоча поїздка Олександра Корнієнка та Ханно Певкур / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

На Київщині посадовці відвідали місце масового поховання цивільних громадян, убитих російськими загарбниками, у храмах Святого Апостола Андрія Первозванного та Всіх Святих в місті Буча, а також ЖК "Ірпінські Липки" в Ірпені, який постраждав внаслідок ракетно-бомбових та авіаударів російських військ.

Як повідомляв Укрінформ, в лютому-березні Київщина була частково захоплена російськими загарбниками. На початку квітня Збройні сили України звільнили область.

Читайте також: ЄС думає над сьомим пакетом санкцій проти росії, але без газу – прем’єрка Естонії

Також на початку бойових дій російські війська захопили чотири села в Народицькій територіальній громаді на Житомирщині. Найбільше від ворожих обстрілів в області постраждали Малинська, Народицька, Коростенська та Ушомирська територіальні громади.

Уряд Естонської Республіки має перелік із 15 об‘єктів, які потребують відбудови через російську агресію в Житомирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-