Україна отримала понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги з понад 30 країн

Україна отримала понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги з понад 30 країн

Укрінформ
За час воєнного стану Україна отримала понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги на загальну суму більше 6 мільярдів гривень з понад 30 країн світу.

Про це в ефірі Національного телемарафону заявила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

«Країна отримує дуже різну гуманітарну допомогу, МОЗ відповідає за частину медичної гуманітарної допомоги. За період воєнного стану отримали низку лікарських засобів, витратних матеріалів, медичне обладнання, те, що потребують медзаклади і медичні працівники для того, аби надавати допомогу пораненим і постраждалим.

За весь час воєнного стану ми отримали уже понад 5 тисяч тонн медичної гуманітарної допомоги на сукупну суму більше 6 мільярдів гривень. Насправді надходить навіть новітнє телемедичне обладнання, яке дозволяє забезпечити віртуальну присутність лікаря в операційній і таким чином ми можемо залучати іноземних лікарів, аби консультувати наших українських медиків при операціях чи наданні допомоги пораненим», - сказала Карчевич.

Читайте також: Координаторка платформи United24: Заходи щодо збору коштів плануються щотижня

Вона також пояснила, як розподіляється міністерством гуманітарна допомога між самими закладами охорони здоров’я.

«Ми у щоденному режимі збираємо інформацію від медичних закладів про потреби медичних препаратів чи інших позицій, таким чином розуміємо сукупно агреговану потребу. Так само ми маємо агреговану потребу від колег з міністерства оборони для забезпечення Збройних сил України, прикордонслужби, ДСНС, нацгвардії, інших. Маючи таку потребу, розуміємо: що ми можемо покривати і з яких джерел. Перше джерело – це за рахунок державних закупівель з державного і з місцевих бюджетів. Друге джерело - гуманітарна допомога, яку надають нам наші партнери з понад 30 країн. Ми робимо розподіл допомоги, пріоритет у нас є, безумовно фронтові регіони, а також ті регіони, де ведуться бойові дії. І пріоритет № 2 це ті регіони, де є велика кількість внутрішню переміщених осіб», - пояснила Карчевич.

Читайте також: МОЗ збирає інформацію про дітей, які травмувались під час війни з росією

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я запускає реєстр дітей, які зазнали травмувань внаслідок війни росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-