У французьких Каннах з’явилися площа Шевченка і Український дім

У французьких Каннах з’явилися площа Шевченка і Український дім

Фото
Укрінформ
У французьких Каннах з’явилися площа Тараса Шевченка і Український дім.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомило Посольство України у Франції, передає Укрінформ.

Як зазначається, на честь українського поета Тараса Шевченка перейменували одну з затишних канських площ, а відкриття у Каннах Українського дому стало логічним продовженням потужної мобілізації місцевих жителів та влади міста на підтримку українського народу та України.

Мер міста Канни Давід Лізнар, який взяв участь у церемонії, висловив захоплення мужністю українців. Рішення про виділення для Українського дому просторого приміщення в центрі Канн, яке планувалось для продажу, прийнято канською муніципальної владою.

Посол України у Франції Вадим Омельченко подякував меру Канн та його команді за підтримку України, а також за прихисток багатьох українців, в тому числі з Одещини - регіону, який в останні дні зазнає інтенсивних атак агресора.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), кількість українців, що виїхали за кордон з моменту російського вторгнення в Україну, вже перетнула позначку в шість мільйонів осіб.

Читайте також: У Відні відбувся український марш: кілька тисяч людей вимагали зупинити війну

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Фото: Фейсбук Посольства України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-