Понад 800 тисяч українців отримали допомогу з гуманітарного рахунку Мінсоцполітики

Понад 800 тисяч українців отримали допомогу з гуманітарного рахунку Мінсоцполітики

Укрінформ
Понад 800 тисяч постраждалих від війни отримали допомогу на 184,5 млн гривень з гуманітарного рахунку, відкритому Національним банком для Міністерства соціальної політики.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

За її словами, на сьогодні кошти з гуманітарного рахунку для допомоги людям отримали міські та сільські ради, медичні заклади, реабілітаційні центри, громадські та благодійні організації, санаторії, територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати.

Кошти витрачаються на різні види допомоги: евакуація цивільних з місць активних бойових дій, розміщення, організація харчування, психологічна допомога, забезпечення медичними засобами та продуктами у місцях, де ведуться бойові дії, та на деокупованих територіях, транспортування гуманітарної допомоги, придбання генераторів для деокупованих громад, уточнила Лазебна.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, хто зможе екстрено отримати соцпослуги під час війни

Міністр додала, що з коштів гуманітарного рахунку також виділено 100 млн гривень на програму придбання житла для сімей, в першу чергу, багатодітних, чиє житло було зруйноване внаслідок воєнних дій. Цю програму реалізує Міністерство розвитку громад та територій.

Як повідомлялось, станом на 11 травня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить майже 326 млн грн. Близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-