У ризькому парку, де раніше святкували 9 травня, відкрили фотовиставку «Слава Україні!»

У ризькому парку, де раніше святкували 9 травня, відкрили фотовиставку «Слава Україні!»

Укрінформ
У Ризі, біля підніжжя великого пам'ятника у парку Перемоги, де раніше проросійські сили відзначали 9 травня, тепер до 15 травня проходитиме фотовиставка «Слава Україні! Героям слава!". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

На виставці можна ознайомитись із 16 стендами — фотографіями великого формату та інформацією про повномасштабну війну, розпочату росією в Україні. Усі фотографії ретельно відібрані та придбані у міжнародних інформаційних агентств.

Експозицію зібрано у відповідь на ініціативу латвійських громадян "Створити фотовиставку про руйнування війни в Україні, розв'язаної росією" на платформі петицій ManaBalss.lv. Організатор виставки – Ризьке самоврядування, куратор – фотограф Ілмарс Знотіньш.

«Живучи в Ризі, у мирі та спокої, важко повірити, що гордий, волелюбний народ так жорстоко знищується, а велика європейська країна методично перетворюється на руїни. Ми захоплюємося мужністю і стійкістю українського народу. І ми сподіваємось, що ці злочини проти людства будуть покарані», — пише в анотації до виставки журналіст, автор тексту Інґвілде Заліте.

Читайте також: Рига передала Києву 11 сучасних автобусів та гумдопомогу

Паралельно у латвійському суспільстві та серед політиків триває дискусія про знесення створеного за радянських часів монумента у парку Перемоги. Зокрема, мер Риги Мартіньш Стакіс заявив, що рішення про знесення «Пам'ятника визволителям» у ризькому Парку Перемоги треба ухвалити не щодо питання демонтувати чи ні, а з питання – як це зробити.

Як повідомляє латвійська преса, 9 травня о 19.00 у всій країні пройде акція на підтримку України. Буде оголошено хвилину мовчання, присвячену жертвам війни в Україні. Після чого всіх закликають включити гімни Латвії і України. Це все – з відчиненими вікнами під гаслом «Вдихнемо свободу».

Раніше Сейм Латвії ухвалив рішення, що 9 травня цього року в країні відзначається день вшанування пам'яті жертв війни в Україні — і заборонено всі святкові та розважальні заходи. Ризька дума не дозволила жодного з раніше заявлених на 9 травня заходів у парку Перемоги.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-