На Великодню літургію у Ризькій парафії УГКЦ прийшли українські біженці

На Великодню літургію у Ризькій парафії УГКЦ прийшли українські біженці

Фото, відео
Укрінформ
У неділю в бічній капличці церкви Страждальної Богородиці, в якій збираються парафіяни ризької парафії УГКЦ, пройшла Літургія та освячення пасок, на яку прийшла велика кількість українських біженців. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розповсюдили інформацію про нашу парафію і запросили всіх охочих долучатися до молитви за Батьківщину. Адже людям, які вимушені були кинути свої домівки у воюючій Україні та переїхати до іншої країни, так важливо мати слово підтримки, в тому числі підтримки Божої. Тим більше – на Великдень!», - розказав настоятель Ризької парафії УГКЦ отець Роман Сапужак.

Великодня літургія у Ризькій парафії УГКЦ/Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Оскільки каплиця маленька, всі не змогли поміститись в церкві, багато хто стояв на вулиці. Як розказували присутні кореспонденту Укрінформу, більшість з них раніше були парафіяни УПЦ МП. Але тепер, після початку Росією жорстокої війни проти України та фактичного підтримання патріархом Кирилом агресії проти України, їм важко ходити до церков Московського патріархату.

Після Літургії, молитви за Україну, роздачі Артоса та освячення пасок присутні були запрошені на спілкування в неформальній атмосфері в Будинок Пресвятої Родини. На зустріч з парафіянами та українськими гостями Латвії завітав Архієпископ і Митрополит Ризької Католицької церкви Латвії Збігнев Станкевич. Він сердечно привітав присутніх і зазначив, що в католицьких, а також і братніх лютеранських церквах щодня відбувається молитва за Україну і за мир в Україні.

Читайте також: Молимось за героїв Маріуполя і засуджуємо тих, хто зрадив і торгує Україною - глава УГКЦ

Під час невимушеного спілкування на зустрічі біженці (переважно жінки з дітьми) поділилися тим, що кому довелося пережити після початку російського повномасштабного вторгнення. Особливо драматичними були розповіді з Ірпеня та Чернігова.

Читайте також: В Івано-Франківську вперше великодні кошики спільно освятили духовенство УГКЦ та ПЦУ

Наприкінці зустрічі заслужена артистка естрадного мистецтва України, яка раніше працювала в Одеській опері та Київському театрі оперети, а тепер вимушена була стати біженкою, Наталя Красовська виконала арію Наталки-Полтавки, «Аве Марія» та «Ой, у лузі червона калина». В останньому випадку їй підспівували всі присутні.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ дають відсіч російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-