Під оперою Відня виклали напис «Дети» у пам'ять про жертв у Маріуполі

Під оперою Відня виклали напис «Дети» у пам'ять про жертв у Маріуполі

Фото
Укрінформ
Біля будівлі Державної опери Відня у суботу пройшла акція у пам'ять про жертв розбомбленого росіянами драматичного театру у Маріуполі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

У ході акції, організованої "Товариством української молоді в Австрії" (ТУМА), на площі біля опери було викладено з білих мішків напис російською мовою "ДЕТИ" – як це було біля будівлі розбомбленого театру у Маріуполі.

Акція біля опери у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

"Акція має на меті вшанувати пам’ять жертв жорстокого нальоту російської авіації на Драматичний театр у Маріуполі, який під час блокади міста слугував бомбосховищем. Біля театру було написано "Дети", але це не завадило російській армії його розбомбити. І цією акцію ми хотіли привернути увагу австрійського суспільства до тих жахів та воєнних злочинів, які російські війська вже вчинили та продовжують вчиняти в Україні. Це зло не повинно залишатися поза увагою, і усі винуватці цих злочинів мають бути покарані", - заявив голова "ТУМА" Нестор Рудницький.

За його словами, дуже важливо, щоб світові лідери об’єдналися зараз з метою зупинення подальшого руйнування Маріуполя росіянами та вбивств його жителів.

У ході акції кілька десятків українців, друзів України інших національностей тримали в руках українську національну символіку, плакати із засудженням війни в Україні. Кілька з них також лягли на землю, зображуючи вбитих росіянами мирних жителів України.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня російські загарбники скинули бомбу і знищили Драматичний театр у Маріуполі. Там ховалися сотні людей - здебільшого жінки з дітьми. На землі біля театру великими літерами було написано слово "ДЕТИ". За кілька годин до удару росіяни заявили, що в театрі знаходиться штаб полку "Азов". Внаслідок бомбардування загинуло щонайменше 300 людей.

У Маріуполі російські війська спричинили жахливу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять мирних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За інформацією мера Маріуполя Вадима Бойченка, у місті за час російської облоги загинуло майже 5 тисяч людей, з яких близько 210 - діти.

24 лютого розпочалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-