Телемарафон Save Ukraine переглянули близько 80 мільйонів людей в усьому світі

Телемарафон Save Ukraine переглянули близько 80 мільйонів людей в усьому світі

Укрінформ
Телемарафон Save Ukraine — #StopWar у прямому ефірі переглянуло близько 80 млн людей у всьому світі, у межах марафону наразі зібрано понад 40 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Міністерство закордонних справ.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що у неділю, 27 березня, на базі польського телеканалу TVP, більш ніж 30 телеканалів з усього світу синхронно транслювали міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar. У межах двогодинного ефіру політичні лідери, музиканти, митці, громадські активісти, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступили на підтримку України та закликали зупинити жорстоку війну РФ.

«Сумарно прямий ефір телемарафону переглянуло близько 80 млн людей по всьому світу», - поінформували в МЗС.

До, під час та після телемарафону відбувався збір коштів на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених військовим вторгненням рф на територію України.

«Загалом станом на 30 березня в межах марафону на рахунок Міністерства соціальної політики України вдалося зібрати понад 40 млн грн. Телеканали деяких країн показували телемарафон в повторі зі своїми субтитрами, відповідно збір коштів ще триває», - зазначили українські дипломати.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеб відзначив, що телемарафон обʼєднав сотні тисяч людей на площах і мільйони — перед телеекранами, аби послати РФ чіткий сигнал: «Україна не одна. Світ з Україною. Україна неодмінно переможе».

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Тата Помуран, Олександр Томащук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-