За минулу добу Україна отримала рекордний добовий обсяг гуманітарної допомоги у 10,3 тисячі тонн

За минулу добу Україна отримала рекордний добовий обсяг гуманітарної допомоги у 10,3 тисячі тонн

Укрінформ
За минулу добу, 25 березня, Україна отримала рекордний добовий обсяг гуманітарної допомоги. 10,3 тисячі тонн - це найбільший показник з початку російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«За вчорашню добу Україна отримала рекордний добовий обсяг гуманітарної допомоги – 10,3 тис тонн. Це найбільша добова кількість вантажу з початку російського вторгнення», - написала віцепрем'єр.

За її словами, протягом трьох останніх тижнів (4-24 березня) до України завезли 134,5 тис тонн гуманітарної допомоги. Це в середньому 6,5 тис тонн на добу, а сьогоднішня цифра більша в 1,5 рази.

«Весь світ надсилає нам продукти харчування, одяг, ліки та пальне. Величезний внесок у цю справу роблять волонтери, які з першого дня війни допомагають забезпечувати воїнів та мешканців всім необхідним. Розподіл гуманітарних вантажів здійснюють, в першу чергу, обласні військові адміністрації, благодійні організації та органи місцевого самоврядування. Вони акумулюють потреби населення і їх задовольняють. Держава, в свою чергу, максимально спростила процедури митного оформлення», - зауважила Свириденко.

Крім автотранспорту до доставки допомоги активно залучена Укрзалізниця, на яку вже зараз припадає 30% гуманітарних перевезень, додала вона.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-