У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України

У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України

Фото
Укрінформ
Стіну позаду пам’ятника радянським воїнам-визволителям, що на площі Шварценбергплатц у центрі Відня, пофарбували у кольори прапори українського прапора.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Яскраві синьо-жовті кольори з’явилися на стіні, розташованій за колонадою, на якій золотими літерами написано "Вічна слава героям Червоної армії, полеглим у боях з німецько-фашистськими загарбниками за свободу і незалежність народів Європи".

За даними австрійських ЗМІ, акцію було ініційовано власниками об’єкту – сім’єю Шварценберг. Нагадується, що її глава, колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг, раніше неодноразово висловлювався на підтримку України.

Крім того, в кольори українського прапора також було підсвічено розташований поруч палац Шварценберг.

У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, на стінах набережної Дунайського каналу у центральній частині Відня з’явилися графіті на підтримку України та із засудженням військового нападу росії Україну. Поруч з пофарбованими у кольори України колонами біля метро Шоттенрінг на стіні також було намальовано "Путлера" – обличчя Володимира Путіна з рисами Адольфа Гітлера. Нижче також було розміщено напис "STOP PUTLER".

Крім того, в іншій локації набережної, навпроти міністерства оборони Австрії, з’явилося графіті, присвячене вже легендарній відповіді українських прикордонників на о.Зміїний російському воєнному кораблю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-