У Празі десятки тисяч людей протестували проти агресії РФ

У Празі десятки тисяч людей протестували проти агресії РФ

Фото
Укрінформ
У центрі Праги на Вацлавській площі відбулася велелюдна демонстрація на підтримку України та проти агресії Росії.

Як повідомляє Укрінформ, у ній, зокрема, взяли участь прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала та посол України в ЧР Євген Перебийніс.

За даними поліції, на акції були присутні близько 80 тисяч людей. Попри це на велетенській площі на початку запала тиша - хвилиною мовчання вшанували мужніх людей, які віддають життя за Батьківщину, свободу й демократію.

Акція на підтримку України у Празі / Фото: zpravy.aktualne.cz

«Президент Росії Володимир Путін не розуміє нічого, крім сили, рішучості та згуртованості. Я радий, що світ вирішив застосувати жорсткі, сильні санкції, які зашкодять російським лідерам», - заявив Фіала, додавши, що уряд Чехії є одним із тих, хто найбільш наполегливо домагався жорстких санкцій проти Росії. До того ж Чехія надає Україні не лише гуманітарну допомогу та приймає біженців, а й постачає зброю. Саме в неділю уряд ЧР ухвалив рішення щодо надання чергової партії озброєнь, які вже найближчим часом будуть доправлені в Україну.

Посол і його дружина подякували чеському народу за неймовірну підтримку, солідарність та допомогу Україні. Євген Перебийніс сказав, що тисячі людей провели чергову ніч у сховищах, бо «кремлівський тиран вирішив, що має право на наступ на демократичну країну, але українці боротимуться за те, щоб залишитися незалежною демократичною державою». Його дружина Ольга дуже емоційно закликала політиків уплинути на прийняття рішення щодо заборони польотів над Україною - це викликало сльози в багатьох присутніх.

Організатором акції традиційно стала асоціація «Мільйон моментів за демократію».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-