Росіяни влаштували провокацію, обстрілявши Донецьк із «Града» - Центр стратегічних комунікацій

Росіяни влаштували провокацію, обстрілявши Донецьк із «Града» - Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Росіяни вдались до масштабної провокації, здійснивши обстріл Донецька з реактивної системи залпового вогню.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Телеграмі.

"Увага, росіяни вдались до масштабної провокації з РСЗВ. Повідомляють, що обстріляли місто Донецьк. Характер обстрілу вказує на провокацію та вже відпрацьований алгоритм", - ідеться в повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій переконані, що обстріл реалізували російські окупаційні сили, так само, як вони це зробили напередодні, обстрілявши територію Російської Федерації.

"Прикметно, що з 18 лютого підрозділи реактивної артилерії на окупованих територіях ОРДЛО отримували наказ знімати номерні знаки з машин та заліплювати на них всі тактичні позначки", - додали у Центрі.

У Центрі впевнені, що це зроблено з метою ускладнення ідентифікації підрозділу, який проводить провокаційний обстріл, у разі випадкового потрапляння його на фото або відео.

Читайте також: СБУ перехопила розмови терористів про провокації та обстріли мирних людей в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого російські засоби масової інформації активно повідомляли, що слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу “за фактом замаху на вбивство, скоєного загальнонебезпечним способом через обстріл прикордонної території Ростовської області РФ з боку України”.

Експерти міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm провели OSINT-дослідження вказаного інциденту. У результаті було встановлено, що обстріл прикордонної території Російської Федерації в Ростовській області, який відбувся 19 лютого, був здійснений з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-