В ОП назвали обстріли Ростовської області «заготовками» окупантів

В ОП назвали обстріли Ростовської області «заготовками» окупантів

Укрінформ
Повідомлення російської пропагандистської машини про нібито обстріли, які здійснює українська армія у бік Ростовської області РФ, є спеціально заготовленими кроками для виправдання дій окупантів проти України.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, наданому Укрінформу.

"Демократичний світ точно не повірить у жодні обстріли Ростовської області Росії. Звідки стріляли? Хто стріляв? Очевидно, що це спеціально заготовлені кроки окупантів, щоб виправдати дії проти України", - наголосив він.

Радник глави ОП зазначив, що "лихоманкова пропагандистська активність", яку розгорнули на території ОРДЛО та в Ростовській області, може викликати лише гірку усмішку.

Читайте також: Достатні законні підстави для санкцій проти Росії є вже заразКулеба

"Такий рівень безглуздості пропагандистів та їхнього політичного забезпечення говорить про те, що вся ця ситуація становить реальну небезпеку для мирних жителів і на тимчасово окупованій території України, і на сусідній території Росії", - сказав Подоляк.

По-перше, за його словами, неможливо уявити, щоб будь-кому в українській армії спало на думку обстрілювати територію Росії, коли поблизу наших кордонів сконцентровано таке угруповання російських військ і тим більше коли проводяться навчання ядерних сил Росії.

Крім того, радник керівника ОП нагадав, що про цей "пропагандистський набір" Росії з операціями "під хибним прапором" зазначали, зокрема, під час підготовки війни проти Грузії у 2008 році.

Читайте також: Зеленський закликав Захід створити програму ленд-лізу для України

Він додав, що про такі провокації і попереджали на Заході – окупанти самі вчиняють злочинні дії, а звинувачують у цьому Україну.

Як повідомлялося, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські ЗМІ розповсюджують повідомлення про нібито обстріли з боку України територій біля Ростовської області, і назвав цю інформацію "відвертою брехнею та провокацією".

Залужний підкреслив, що підрозділи Об'єднаних сил не проводили ніяких обстрілів з артилерійських систем ні тимчасово окупованих територій, ні території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-