Анонс на 21 лютого. Офіційні події

Анонс на 21 лютого. Офіційні події

Оновлено
Укрінформ
Укрінформ пропонує анонс подій за участю офіційних осіб на понеділок, 21 лютого.

У Брюсселі міністри МЗС країн-членів ЄС разом із українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою обговорять військове нарощування з боку РФ біля кордону України.

* * *

Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запускають роботу оперативного пресцентру. Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України в цілому. Графік виходу спікерів: о 9:30, 13:30 та 17:30. 

Зокрема, о 9.30 - брифінг міністра оборони Олексія Резнікова і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка; 13.30 - керівник Центру стратегічних комунікацій при МКІП Ігор Соловей поінформує про ситуацію навколо України. Також на сайті Укрінформу стартує інформаційна платформа #UАразом.

Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16, ІА Укрінформ, зала 1.

* * *

10.00 - Національний форум "Безпечні та спроможні громади майбутнього". Організатори: Апарат Ради національної безпеки і оборони України та Асоціація малих міст України. Учасники Форуму обговорюватимуть питання щодо виконання рішення РНБО України від 15 квітня 2021 року "Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади", введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021. Йтиметься також про сучасні інструменти та ефективні рішення для розвитку громад. Ще однією важливою темою Форуму є безпека громад у частині розбудови територіальної оборони. Учасники обговорюватимуть практичні кроки з реалізації Закону України "Про основи національного спротиву" на державному рівні. 

* * *

10.30 - Брифінг у Міністерстві інфраструктури України, присвячений ситуації на ринку авіаперевезень України. Спікери: міністр інфраструктури Олександр Кубраков, голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, директор ДП МА «Бориспіль» Олексій Дубревський, директор ДП «Украерорух» Андрій Ярмак, керівники українських авіакомпаній.

Акредитація за посиланням.

* * *

12.05 - спільна пресконференція за участю секретаря РНБО України О.Данілова, керівника Офісу Президента України А.Єрмака, міністра розвитку громад та територій України О.Чернишова, заступника керівника Офісу Президента України К.Тимошенка, голови Асоціації малих міст України, заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України П.Козирева.

Київ, Паркова дорога, 16-А, КВЦ "Парковий". Реєстрація - з 8.30. Трансляція на ФБ-сторінці РНБО України. 

* * *

12.30 – Брифінг Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука після завершення засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

Київ, вул. Грушевського, 5, 3-й поверх, кулуари, прес-центр.

* * *

12.30 - Пресконференція на тему: "Справа Владислава Єсипенка": вирок окупаційній системі”. Організатор: Кримська правозахисна група. Учасники: Катерина Єсипенко - дружина Владислава Єсипенка; Антон Кориневич - постійний представник президента в АРК; Климент - Митрополит Сімферопольський і Кримський Православної церкви України, який був громадським захисником Владислава Єсипенка; Ольга Скрипник - голова правління Кримської правозахисної групи, модератор. 16 лютого "суддя" "Сімферопольського районного суду" Длявер Берберов виніс вирок українському журналісту "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенку. Його засудили до 6 років позбавлення волі у колонії загального режиму та штраф 110 000 рублів. Громадянин України Владислав Єсипенко був затриманий 10 березня 2021 року в Криму Федеральною службою безпеки РФ. ФСБ РФ звинуватило журналіста у незаконному виготовленні боєприпасів. Проте правозахисники впевнені, що справжньою  причиною переслідування Владислава Єсипенка є його журналістська діяльність як позаштатного  співробітника, фрілансера Радіо Свобода, проєкту Крим.Реалії, який висвітлює порушення прав людини російською окупаційною владою в Криму. Після затримання Владислав Єсипенко піддавався численним тортурам з метою отримання зізнання у скоєнні злочину. Під час судового розгляду були допущені численні систематичні порушення. Про те, які саме порушення були зафіксовані під час процесу, реакцію захисту на вирок журналісту, про політичні мотиви у цій справі, про дії держави для захисту Владислава - розкажуть учасники пресконференції.

Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16, Укрінформ, зала 2. Тел.: (044) 299-03-32. Трансляція на YouTube-каналі Укрінформу. Акредитація ЗМІ: anna@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-