Джапарова запевнила керівництво ІКАО у контролі ситуації на кордонах України

Джапарова запевнила керівництво ІКАО у контролі ситуації на кордонах України

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова запевнила керівництво Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) у контролі ситуації на кордонах України та у повітряному просторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що Джапарова у ході зустрічі з президентом ІКАО Сальваторе Шаккітано і генеральним секретарем ІКАО Хуаном Карлосом Салаcаром поінформувала керівництво ІКАО про поточний стан безпекової ситуації в Україні, зусилля української влади та світової спільноти зі стримування російської агресії.

Джапарова запевнила представників ІКАО у контролі ситуації на кордонах України та у повітряному просторі. Вона наголосила на тому, що гібридні методи війни, яку Росія веде проти України уже восьмий рік поспіль, серед іншого, включають дезінформацію, послаблення української економіки, кібератаки.

Перша заступниця міністра зауважила, що жертвами цих інформаційних атак стають також учасники ринку страхування та лізингу авіаційної техніки. Це, у свою чергу, несе загрозу стабільному авіаційному сполученню України зі світом.

Читайте також: Джапарова: Наша тактика на шляху до НАТО - максимальна присутність в усіх форматах

Президент та генеральний секретар ІКАО високо оцінили дії української влади та підкреслили важливість подальшої тісної взаємодії з міжнародними авіаційними органами. Вони висловили переконання у тому, що рішення ІКАО та інших авіаційних органів повинні базуватися на офіційних джерелах, відповідно до усталених практик і механізмів.

Джапарова засудила агресивні наміри Кремля легітимізувати спробу анексії Криму в авіапросторі та подякувала ІКАО за тверду позицію щодо невизнання публікацій Росією аеронавігаційної інформації стосовно тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів під час позачергового засідання 13 лютого ухвалив рішення про виділення понад 16,6 млрд грн для гарантування безперебійності польотів на території України у зв'язку із загостренням зовнішньополітичних загроз. Ці кошти будуть спрямовані на надання необхідних гарантій для страхових та лізингових компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-