У Дніпрі зустріли поїзд єднання, який їде із заходу на схід України

У Дніпрі зустріли поїзд єднання, який їде із заходу на схід України

Фото
Укрінформ
На центральному залізничному вокзалі в Дніпрі вранці 17 лютого урочисто зустрічали Поїзд єднання, який їде із заходу на схід України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Потяг вирушив о 12:40 16 лютого із Рахова Закарпатської області й, як планується, о 17.26 17 лютого прибуде до Маріуполя Донецької області. 12 областями України потяг провезе символічний синьо-жовтий прапор.

У Дніпрі зустріли поїзд єднання / Фото: Микола М’якшиков, Укрінформ

Як розповів Укрінформу провідник потягу Олександр Черемісін, на своєму шляху поїзд зробить 13 зупинок, 14-ою буде кінцева – у Маріуполі. На кожній із них стяг зустрічають урочистостями, на синьо-жовтому полотні роблять написи з гаслами єдності.

Читайте також: Поїзд єднання завершив маршрут Західною Україною

«Нас скрізь зустрічають урочисто. В Ясені, у Яремчі – дуже красиво. В Івано-Франківську – з військовим оркестром… Це свідчить про нашу єдність, що ми всі – і західна Україна, і східна Україна – єдині, всі – українці», – сказав Черемісін.

У Дніпрі Потяг єднання зустрічали представники влади та громадськості. У руках вони тримали синьо-жовті прапори. Артисти Дніпропетровського музично-драматичного театру імені Шевченка прийшли в народних строях.

«Ми зустрічали й президентів, й інших офіційних осіб і на вокзалах, і в аеропорту, але сьогоднішня урочистість – особлива. З огляду на ситуацію в країні дуже важливо, щоб ми трималися одне одного, щоб нас не ламали по одному, як соломинки, ми – єдиний сніп», – сказала в коментарі Укрінформу керівниця трупи театру Оксана Бужинська.

На вокзалі в Дніпрі свої написи на прапорі залишило кілька дніпрян, зокрема, голова обласної ради Микола Лукашук.

17 лютого Поїзд єднання зробить зупинки також у Запоріжжі, Комиш-Зорі та Волновасі.

Як повідомляв Укрінформ, указом Президента України Володимира Зеленського 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-