Єдність в ім'я любові до Батьківщини є виявом справжнього патріотизму - глава УГКЦ

Єдність в ім'я любові до Батьківщини є виявом справжнього патріотизму - глава УГКЦ

Укрінформ
Українці єднаються в ім'я любові до своєї Батьківщини, і це є виявом справжнього патріотизму.

Про це сказав глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук під час телемарафону з нагоди Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відкрили для себе єднання, як цінність. Більше того, як базову цінність, на якій можна і потрібно, як на наріжному камені нашого спільного дому, будувати нашу державу, наше майбутнє... Ми в цей день всенародної єдності відчуваємо, що ми єднаємось в ім'я любові до своєї Батьківщини. І любов це є та сила, яка дає надприродню єдність. Єдність, яка часом може бути сильнішою за якесь поодиноке людське зусилля. Єдність в ім'я любові до своєї Батьківщини є виявом справжнього патріотизму. Коли ми любимо її не лише гарними гаслами, не лише словами чи мріями, а конкретними щоденними вчинками", - сказав Шевчук.

Він зазначив, що справжній патріотизм завжди пов'язаний з відповідальністю, бо відповідальність - риса вільної людини. А єдність допомагає гуртуватися в ім'я спільного блага українського народу.

Читайте також: Єдність дає можливість зберігати особисту свободу - Епіфаній

"Якщо потрібно, то цим спільним благом, буде спільний захист нашої Батьківщини... Оборонятися - наше природне право і святий обов'язок кожного громадянина України. Тому в цей день ми думаємо про наше військо, наших воїнів", - додав глава УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого у Києві в Софійському соборі провели молебень за єднання.

Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-