Загарбники на окупованих територіях «віджимають» житло в українців

Загарбники на окупованих територіях «віджимають» житло в українців

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях наразі однією з найбільших проблем є «націоналізація» російськими загарбниками житла українців, які виїхали з окупації.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Сьогодні фейкова націоналізація майна – це одна з найбільших проблем (на тимчасово окупованих територіях – ред.). Там ворог постійно намагається відібрати квартири, будинки наших мешканців і таким чином закрити якісь задачі для тих гастролерів, які приїжджають на тимчасово окуповану територію», - зазначив Федоров.

Він зазначив, що ця «націоналізація» змушує, наприклад, жителів Мелітополя ризикувати життям і повертатися на ТОТ, щоб оформити майно, а для цього треба отримати паспорт РФ.

Водночас, як підкреслив Федоров, навіть реєстрація житла у російському реєстрі не гарантує, що ворог його не забере.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини росіяни евакуюють представників «влади» із Нової Збур’ївки

Також керівник ОВА назвав ще одну проблему на ТОТ - це масова пропаганда серед школярів, яких росіяни змушують вступати до юнармії, вчать збирати дрони та керувати ними.

Федоров вкотре заявив про необхідність евакуації з ТОТ. «Вкотре наголошую: виїзд з окупованих територій - єдина можливість врятуватися від ворожого терору у захоплених населених пунктах», - наголосив він.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області представники слідчого комітету РФ проводять пропагандистську роботу серед вихованців інтернатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-