Мобілізація до російської армії: Гуменюк каже, що жителі захоплених територій вже «на олівці»

Мобілізація до російської армії: Гуменюк каже, що жителі захоплених територій вже «на олівці»

Укрінформ
Плани росіян мобілізувати 300 тис. осіб можуть стосуватися і жителів тимчасово окупованих територій України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Проголошена мобілізація на 300 тис. осіб цілком може торкнутися і населення тимчасово окупованих територій. Тому люди, які вже подались у списки виборців під час президентської кампанії, перед названим виборами фарсом, вони вже «на олівці». Їхні дані вже обліковуються», - розповіла Гуменюк.

За її словами, окупанти збирають мешканців тимчасово окупованих територій у так звані «загони тероборони» - спочатку на місцях, а потім з цих людей формують бойові підрозділи.

Крім того, росіяни проводять інвентаризацію майна українців, які виїхали. Гуменюк також зазначила, що ще одним акцентом у роботі загарбників є молодь і діти, яких росіяни мілітаризують.

Читайте також: Зеленський: 300 тисяч - не кінцева кількість, яку може мобілізувати Росія

Водночас начальник Луганської ОВА Артем Лисогор написав у Телеграмі, що у тимчасово захопленому Сєвєродонецьку загарбники проводять рейди й відправляють чоловіків до військкомату.

«У Сєвєродонецьку у чоловіків перевіряють документи на вулицях. Недовго тримають літніх та тих, в кого є відтермінування. Інших - відправляють до військкомату. Також тривають поадресні рейди», - йдеться в дописі.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз засуджує незаконний примусовий призов чоловіків на військову службу, який проводить Росія на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-