На окупованій Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок селищної гауляйтерки - ЗМІ

На окупованій Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок селищної гауляйтерки - ЗМІ

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленій Великолепетиській громаді Херсонщини дрони атакували будинок і автомобіль гауляйтерки, вона у лікарні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«На лівобережній Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок Ольги Барановської, голови окупаційної адміністрації селища Велика Лепетиха Каховського району. Загарбники заявили загалом про п’ятьох «трьохсотих». Також дрон атакував машину посадовця окупаційної адміністрації Каховки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, першими про атаки на голову окупаційної адміністрації Великої Лепетихи Ольгу Барановську 5 квітня повідомили місцеві проросійські Телеграм-канали.

За їхньою інформацією, було п’ятеро постраждалих. Перший безпілотник вдарив по машині Барановської, ще два - по іншій автівці, до якої вона пересіла разом із водієм. Четвертий дрон прилетів біля будівлі окупаційної адміністрації в центрі Великої Лепетихи.

«Вибух був також у дворі будинку Ольги Барановської в центрі села Мала Лепетиха. Інші дрони вдарили по ній, коли вона була в дорозі до Великої Лепетихи. Чи вона жива – поки невідомо. Її одразу відвезли до лікарні», – розповіли виданню джерела у Великій Лепетисі.

Зазначається, що під час удару в центрі селища Велика Лепетиха постраждала поштарка, яка йшла з російськими грошима до окупаційної адміністрації – ймовірно, видавати «зарплату». Розкидані гроші росіяни вилучили.

Окрім того, окупанти 5 квітня повідомили про атаку дрона на машину співробітника незаконної «адміністрації» Каховки. Його ім’я вони не назвали.

Мешканців тимчасово окупованої лівобережної Херсонщини неодноразово попереджали, щоб вони оминали місця перебування російських військових і представників окупаційної влади, які є законними цілями Збройних сил України.

Читайте також: На Херсонщині з українського дрона підірвали будинок гауляйтера селища Нова Маячка

Як зазначається, Барановську призначили гауляйтеркою Великолепетиської селищної громади 20 жовтня 2023 року. Доти вона була законною старостою села Мала Лепетиха, а раніше працювала завідувачкою відділення територіального центру соціальної допомоги. У 2020 році Барановська балотувалася до Херсонської обласної ради від партії «Слуга народу», але її не обрали.

Нагадаємо, восени 2022 року ЗСУ визволили правобережну частину Херсонщини, у тому числі обласний центр. Частина області на лівому березі Дніпра тимчасово захоплена російськими військами.

Фото із сайту investigator.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-