Мешканці окупованих територій тимчасово змінюють місце проживання, щоб не голосувати на «виборах»

Мешканці окупованих територій тимчасово змінюють місце проживання, щоб не голосувати на «виборах»

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях люди тимчасово змінюють місце проживання, щоб уникнути участі у незаконних «виборах президента РФ».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, передає кореспондент Укрінформу.

«Багато людей змінили місце проживання на ці дні і не контактують з окупантами чи колаборантами. Люди розуміють, що ці «вибори» - це фейк, вони нічого не змінять. Люди дивляться не телевізор, а у вікно і розуміють, що навкруги просто катастрофа - з інфраструктурою, медициною, освітою, правами і свободами. Ці вибори для світу нічого не значать, наші люди просто з них сміються, бо окупанти там знищили життя і зараз проводять «типу вибори», - сказав Дудукалов.

Серед способів безпечно уникнути участі у «виборчому» фарсі він назвав не відчиняти двері окупантам, посилатися на «проблеми із здоров'ям». Однак якщо довелося все ж вступити у контакт із окупантами, то щоб не наражати себе на небезпеку, краще йти за їхнім сценарієм.

«Вибори - це привід продовжувати репресії щодо цивільного населення, що відбувається фактично з перших днів окупації», - наголосив Дудукалов.

Як повідомлялося, начальниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна закликала бердянців в останні три дні псевдовиборів бути максимально обачними та обережними: за можливості уникати контактів з представниками «виборчих дільниць» та не приходити на самі «дільниці».

Читайте також: На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

Так звані вибори президента РФ проходять з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних «президентських виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-