На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому Маріуполі і на захоплених росіянами територіях Луганщини на «виборах» президента голосують завезені з РФ працівники і військові.

Місцеві мешканці псевдовибори ігнорують, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Маріупольської міської ради.

«В тимчасово окупованому місті тривають псевдовибори президента РФ. Задача загарбників - показати високу явку, щоб легітимізувати свою владу. Але маріупольці ігнорують виборчий фарс. Тож туди зганяють приїжджих російських будівельників», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зауважили, що для завищення явки окупанти ввели нововведення - тепер можна голосувати не за місцем реєстрації. Тож псевдовлада поставила перед будівельними компаніями план щодо відправки на голосування росіян. Вони приходять групами на дільницю для пропагандистських відео.

Заступник начальника Луганської ОВА Роман Власенко в ефірі телемарафону поінформував, що на окупованій Луганщині голосували особи, що приїхали з РФ на тимчасові роботи, - таких дуже багато на території Сєвєродонецького району, - а також військові російської армії.

Крім того, зазначив Власенко, під час «дострокових виборів» голоси збирали на вулицях, зокрема, маршрутних таксі.

Читайте також: Росія змушує жителів захопленої частини Запорізької області брати участь у псевдовиборах - ЦПД

За його словами, місцевими колаборантами, які організовують голосування, керують російські політтехнологи.

Як повідомляв Укрінформ, «вибори» президента проходять у Росії з 15 по 17 березня. У грудні Центральна виборча комісія РФ ухвалила постанову про проведення «виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

МЗС України наголосило, що проведення «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Окупанти прозвітували про участь у так званому достроковому голосуванні на незаконних «виборах» на тимчасово окупованій території Луганської області такої кількості людей, що відповідає чисельності населення окупованих у 2022 році територій разом із дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-